Zemlja_od_koje_zivimo.JPG

Održan okrugli stol u sklopu kampanje „Recite DA zemlji od koje živimo“

Hrvatska agencija za okoliš i prirodu (HAOP) sudjelovala je na okruglom stolu koji je organiziran u sklopu kampanje „Recite DA zemlji od koje živimo“. Okrugli stol je održan u srijedu, 26. travnja 2017. godine u zagrebačkoj Makronovi, u organizaciji svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF te u suradnji s udrugama Biom, Ecologica te trgovinama bio&bio.

28.4.2017.

Dan_planeta_Zemlje_2017.jpg

22. travanj - Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje je manifestacija kojom se želi skrenuti pozornost svjetske javnosti na opasnosti koje prijete Zemlji zbog mnogobrojnih ekoloških problema. Prvi puta je obilježen 22. travnja 1970. godine kada je 20 milijuna Amerikanaca diljem SAD-a demonstriralo za zdraviji i održivi okoliš. Taj datum smatra se zaslužnim za pokretanje suvremenog globalnog pokreta za zaštitu okoliša kakvog poznajemo danas.

20.4.2017.

HUSZPO_2.jpg

Održano predavanje na temu "Provedba INSPIRE direktive u zaštiti okoliša i prirode"

Hrvatska udruga stručnjaka zaštite prirode i okoliša (HUSZPO), organizirala je u Zagrebu predavanje na temu "Provedba INSPIRE direktive u zaštiti okoliša i prirode" na kojemu su sudjelovali i stručnjaci Hrvatske agencije za okoliš i prirodu (HAOP).

13.4.2017.

Noc_biologije_2017.png

HAOP i ove godine sudjeluje u Noći biologije

Deveta po redu "Noć biologije 2017." održat će se u petak 7. travnja 2017. godine u Zagrebu. U dva termina; od 11 do 15 sati (za organizirane posjete) i od 17 do 23 sata (za sve zainteresirane) posjetitelji će moći kao i ranijih godina na jednostavan, svima pristupačan i maštovit način vidjeti prikazane znanstvene činjenice iz biologije. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

20.4.2017.

ENVI_portal.jpg

ENVI sustav - novi sustav Hrvatske agencije za okoliš i prirodu

ENVI sustav je centralizirani središnji sustav koji preuzima, objedinjuje i na standardiziran način prezentira i dijeli informacije svih podsustava Informacijskog sustava zaštite okoliša. Glavna poveznica informacija sustava je lokacija - preko adresa obveznika, imena administrativnih jedinica ili ostalih vrsta geografskih imena preko koje se uspostavlja prostorno obilježje i povezuje s ostalim podacima dostupnim javnosti.

4.4.2017.

eONTO_radionica.jpg

Obavijest o uspostavi mrežnog servisa za razmjenu podataka sa sustavom e-ONTO

Mrežni servis za razmjenu podataka sustava e-ONTO je uspostavljen te je u punoj funkcionalnosti i time spreman za korištenje.

16.1.2017.

OPSO_2016.jpg

Odabrani pokazatelji okoliša i prirode u Hrvatskoj, 2016.

Potreba za pouzdanim podacima i informacijama o okolišu i prirodi na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini sve je izraženija. Također je sve intenzivnija njihova razmjena i korištenje u različite svrhe i od strane brojnih dionika: donositelja odluka, znanstvenika, stručnjaka i šire javnosti.

23.12.2016.

Daniel_Pavlinovic.jpg

Objavljeno Izvješće o provedbi Protokola o registrima ispuštanja i prijenosa onečišćujućih tvari 2013.-2016 za Republiku Hrvatsku

Izvješće o provedbi Protokola o registrima ispuštanja i prijenosa onečišćujućih tvari dostavljeno je u ime Republike Hrvatske u skladu s Protokolom o registrima ispuštanja i prijenosa onečišćujućih tvari uz Konvenciju o pristupu informacijama, sudjelovanju javnosti u odlučivanju i pristupu pravosuđu u pitanjima okoliša (Aarhuška konvencija) te Odlukom potpisnica Protokola 1/5 (ECE/MP.PRTR/2010/2/Add.1). Izvješće je izradila i koordinirala Hrvatska agencija za okoliš i prirodu u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i tijelima javne vlasti u čijem je djelokrugu zaštita sastavnica okoliša.

22.12.2016.

  • Ministarstvo zaštite okoliša i prirode
  • Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
  • European Environment Agency
  • circ@
  • Portal EMAS