eONTO_radionica.jpg

Poziv na prvu edukativnu radionicu sustava: „Elektronički očevidnik o nastanku i tijeku otpada (e-ONTO)“

Pozivamo obveznike e-ONTO sustava na prvu edukativnu radionicu koja će se održati 24. listopada 2016. s početkom u 8 sati, u prostoru Hrvatske gospodarske komore (HGK), 1. kat, Draškovićeva 45, Zagreb.

13.10.2016.

Noc_sismisa_2016.JPG

Obilježena Međunarodna noć šišmiša

Hrvatska agencija za okoliš i prirodu sudjelovala je u nedjelju, 28. kolovoza, u obilježavanju 20. Međunarodne noći šišmiša u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

29.8.2016.

International bat night.JPG

U nedjelju, 28. kolovoza, Međunarodna noć šišmiša

Hrvatska agencija za okoliš i prirodu sudjelovat će u obilježavanju 20. Međunarodne noći šišmiša u Zoološkom vrtu grada Zagreba, u nedjelju, 28. kolovoza ove godine, od 18 do 22 sata.

24.8.2016.

Maksimir_Dan_bioraznolikosti.JPG

Hrvatska je po bioraznolikosti jedna od najbogatijih zemalja Europe

 „Po bioraznolikosti smo jedna od najbogatijih zemalja u europskim, pa i svjetskim razmjerima. Na ovaj način želimo podići svijest u javnosti o našim prirodnim bogatstvima i važnosti njihova očuvanja. Od očuvanih i zdravih ekosustava, među ostalim, dobivamo čisti zrak, hranu, pitku vodu, ostale resurse. Zato se prema okolišu i prirodi moramo odnositi odgovorno, mudro ga koristiti i čuvati, a razvoj Hrvatske temeljiti na principima održivosti“ – istaknuo je ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović u nedjelju u Maksimiru na obilježavanju Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u RH.

23.5.2016.

Nagrada_izvjesce_2016.jpg

Hrvatska četvrti put osvojila nagradu za Izvještaj o proračunu emisija u zrak!

Na poziv Europske agencije za okoliš, Hrvatska agencija za okoliš i prirodu organizirala je međunarodnu EIONET/EMEP/TFEIP* radionicu, koja se održala u Zagrebu od 16.-18. svibnja 2016. godine.

19.5.2016.

  • Ministarstvo zaštite okoliša i prirode
  • Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
  • European Environment Agency
  • circ@
  • Portal EMAS