Noc_sismisa_2016.JPG

Obilježena Međunarodna noć šišmiša

Hrvatska agencija za okoliš i prirodu sudjelovala je u nedjelju, 28. kolovoza, u obilježavanju 20. Međunarodne noći šišmiša u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

29.8.2016.

International bat night.JPG

U nedjelju, 28. kolovoza, Međunarodna noć šišmiša

Hrvatska agencija za okoliš i prirodu sudjelovat će u obilježavanju 20. Međunarodne noći šišmiša u Zoološkom vrtu grada Zagreba, u nedjelju, 28. kolovoza ove godine, od 18 do 22 sata.

24.8.2016.

WDCD_logo_all_languages.jpg

Svjetski dan suzbijanja dezertifikacije - 17. lipnja

Glavnina događanja povodom obilježavanja 17. lipnja Svjetskog dana suzbijanja dezertifikacije pod ovogodišnjim sloganom „Zaštiti zemlju. Vrati zemljište u funkciju. Pokreni ljude“ održati će se u Kini.

17.6.2016.

Maksimir_Dan_bioraznolikosti.JPG

Hrvatska je po bioraznolikosti jedna od najbogatijih zemalja Europe

 „Po bioraznolikosti smo jedna od najbogatijih zemalja u europskim, pa i svjetskim razmjerima. Na ovaj način želimo podići svijest u javnosti o našim prirodnim bogatstvima i važnosti njihova očuvanja. Od očuvanih i zdravih ekosustava, među ostalim, dobivamo čisti zrak, hranu, pitku vodu, ostale resurse. Zato se prema okolišu i prirodi moramo odnositi odgovorno, mudro ga koristiti i čuvati, a razvoj Hrvatske temeljiti na principima održivosti“ – istaknuo je ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović u nedjelju u Maksimiru na obilježavanju Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u RH.

23.5.2016.

Nagrada_izvjesce_2016.jpg

Hrvatska četvrti put osvojila nagradu za Izvještaj o proračunu emisija u zrak!

Na poziv Europske agencije za okoliš, Hrvatska agencija za okoliš i prirodu organizirala je međunarodnu EIONET/EMEP/TFEIP* radionicu, koja se održala u Zagrebu od 16.-18. svibnja 2016. godine.

19.5.2016.

Integrirane_teme.jpg

Prenosimo iz medija: U cirkularnoj ekonomiji nitko nije gubitnik

U cirkularnoj ekonomiji nema gubitnika, svi dobivaju, no da bi ona funkcionirala, potrebno je povećati svijest građana o recikliranju otpada, poručeno je s panel diskusije 'Selekcija na kućnom pragu, RCGO u drugom planu' na konferenciji Croatia Waste Expo 2016. u organizaciji Poslovnog dnevnika.

27.4.2016.

  • Ministarstvo zaštite okoliša i prirode
  • Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
  • European Environment Agency
  • circ@
  • Portal EMAS