HAOP i ove godine sudjeluje u Noći biologije

Deveta po redu "Noć biologije 2017." održat će se u petak 7. travnja 2017. godine u Zagrebu. U dva termina; od 11 do 15 sati (za organizirane posjete) i od 17 do 23 sata (za sve zainteresirane) posjetitelji će moći kao i ranijih godina na jednostavan, svima pristupačan i maštovit način vidjeti prikazane znanstvene činjenice iz biologije. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Noć biologije organizira Biološki odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a s ciljem popularizacije i promocije biologije, odnosno znanosti općenito.

U Noći biologije otvorena su vrata istraživačkih laboratorija Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, i to na četiri lokacije: u Botaničkom vrtu (do 19 sati), na Marulićevom trgu (do 20 sati), Rooseveltovom trgu te na Horvatovcu.
Kroz brojne zanimljive radionice iz područja botanike, zoologije, fitokemije, ekologije, evolucije, bakteriologije, algologije, fiziologije bilja i životinja, znanosti o okolišu i molekularne biologije posjetitelje će voditi studenti i asistenti.

Na Noći biologije i ove će godine sudjelovati Hrvatska agencija za okoliš i prirodu čiji će zaposlenici promovirati zaštitu prirode i dijeliti edukativno-promotivne materijale (plakate, letke i dr.).

Više o događanju u petak kao i detaljan program možete naći na službenim stranicama; Noć biologije 2017.

Noc_biologije_2017.png