Maksimir_Dan_bioraznolikosti.JPG

Hrvatska je po bioraznolikosti jedna od najbogatijih zemalja Europe

 „Po bioraznolikosti smo jedna od najbogatijih zemalja u europskim, pa i svjetskim razmjerima. Na ovaj način želimo podići svijest u javnosti o našim prirodnim bogatstvima i važnosti njihova očuvanja. Od očuvanih i zdravih ekosustava, među ostalim, dobivamo čisti zrak, hranu, pitku vodu, ostale resurse. Zato se prema okolišu i prirodi moramo odnositi odgovorno, mudro ga koristiti i čuvati, a razvoj Hrvatske temeljiti na principima održivosti“ – istaknuo je ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović u nedjelju u Maksimiru na obilježavanju Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u RH.

23.5.2016.

Nagrada_izvjesce_2016.jpg

Hrvatska četvrti put osvojila nagradu za Izvještaj o proračunu emisija u zrak!

Na poziv Europske agencije za okoliš, Hrvatska agencija za okoliš i prirodu organizirala je međunarodnu EIONET/EMEP/TFEIP* radionicu, koja se održala u Zagrebu od 16.-18. svibnja 2016. godine.

19.5.2016.

Dan_bioraznolikosti_2016.jpg

Obilježimo Dan bioraznolikosti u Maksimiru

U povodu Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, 22. svibnja, Hrvatska agencija za okoliš i prirodu uključila se u organizaciju National Geographic Dana bioraznolikosti u parku Maksimir.

18.5.2016.

Integrirane_teme.jpg

Prenosimo iz medija: U cirkularnoj ekonomiji nitko nije gubitnik

U cirkularnoj ekonomiji nema gubitnika, svi dobivaju, no da bi ona funkcionirala, potrebno je povećati svijest građana o recikliranju otpada, poručeno je s panel diskusije 'Selekcija na kućnom pragu, RCGO u drugom planu' na konferenciji Croatia Waste Expo 2016. u organizaciji Poslovnog dnevnika.

27.4.2016.

  • Ministarstvo zaštite okoliša i prirode
  • Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
  • European Environment Agency
  • circ@
  • Portal EMAS