WSD_2016.jpg

5. prosinac - Svjetski dan tla

Tlo je uz vodu i zrak osnovna sastavnica okoliša bez koje život na Zemlji nije moguć. Uloge tla i usluge koje tlo pruža ekosustavima su međuovisne i teško odvojive te čine tlo nezamjenjivim resursom i prirodnim kapitalom te pružateljem životno neophodnih dobara i usluga ljudskoj zajednici. Ovogodišnji Svjetski dan tla obilježava se temom "Tlo i grahorice – simbioza za život" budući da je cijela 2016. godina proglašena Međunarodnom godinom grahorica. Time se željelo ukazati na međuovisnost tla i grahorica te značaj za prehranu ljudi i okoliš.

29.11.2016.

eONTO_radionica.jpg

Poziv na drugu edukativnu radionicu sustava „Elektronički očevidnik o nastanku i tijeku otpada (e-ONTO)“

Pozivamo obveznike e-ONTO sustava na drugu edukativnu radionicu koja će se održati 30. studenog 2016. s početkom u 8 sati, u prostoru vijećnice Hrvatske gospodarske komore (HGK), Rooseveltov trg 2, Zagreb.

17.11.2016.

eONTO_radionica.jpg

Obavijest korisnicima Elektroničkog očevidnika o nastanku i tijeku otpada (e-ONTO)

Hrvatska agencija za okoliš i prirodu (HAOP) je sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13), a u sklopu Informacijskog sustava za gospodarenje otpadom (ISGO), uspostavila „Elektronički očevidnik o nastanku i tijeku otpada (e-ONTO)“.

Ovim putem obavještavamo javnost i obveznike e-ONTO sustava da se isti nalazi u punoj funkcionalnosti na produkcijskom okruženju i moguće ga je koristiti u „edukativnom modu“.

11.11.2016.

zelena_knjiznica.jpg

Okrugli stol o zelenim programima knjižnica u Hrvatskoj

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira okrugli stol na temu Zelene knjižnice koji će se održati 8. studenoga 2016. godine u 12 sati u dvorani na polukatu Knjižnice.

7.11.2016.

Maksimir_Dan_bioraznolikosti.JPG

Hrvatska je po bioraznolikosti jedna od najbogatijih zemalja Europe

 „Po bioraznolikosti smo jedna od najbogatijih zemalja u europskim, pa i svjetskim razmjerima. Na ovaj način želimo podići svijest u javnosti o našim prirodnim bogatstvima i važnosti njihova očuvanja. Od očuvanih i zdravih ekosustava, među ostalim, dobivamo čisti zrak, hranu, pitku vodu, ostale resurse. Zato se prema okolišu i prirodi moramo odnositi odgovorno, mudro ga koristiti i čuvati, a razvoj Hrvatske temeljiti na principima održivosti“ – istaknuo je ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović u nedjelju u Maksimiru na obilježavanju Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u RH.

23.5.2016.

Nagrada_izvjesce_2016.jpg

Hrvatska četvrti put osvojila nagradu za Izvještaj o proračunu emisija u zrak!

Na poziv Europske agencije za okoliš, Hrvatska agencija za okoliš i prirodu organizirala je međunarodnu EIONET/EMEP/TFEIP* radionicu, koja se održala u Zagrebu od 16.-18. svibnja 2016. godine.

19.5.2016.

  • Ministarstvo zaštite okoliša i prirode
  • Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
  • European Environment Agency
  • circ@
  • Portal EMAS