Obavijest o uspostavi mrežnog servisa za razmjenu podataka sa sustavom e-ONTO

Mrežni servis za razmjenu podataka sustava e-ONTO je uspostavljen te je u punoj funkcionalnosti i time spreman za korištenje.

Za krajnjeg korisnika eONTO programskog rješenja postoje dva načina interakcije s e-ONTO sustavom:

1. putem web ekranskih formi (prijava u aplikaciju putem web preglednika - najčešći način) i

2. pozivom web servisa "e-PL-O web servis" (omogućava automatsku razmjenu podataka između e-ONTO sustava i Vašeg poslovno programskog rješenja "ERP" ukoliko ga posjedujete te kojeg je potrebno informatički prilagoditi od strane Vaših informatičara).

Molimo sve korisnike da svoje ERP sustave prilagode prema navedenoj specifikaciji ukoliko će koristiti navedenu opciju sustava.

Korisničke upute „Upute za ePL-o web servis“ i video upute „Unos ePL-a preko webservisa“ nalaze se na stranici

http://eonto.azo.hr/#/Pomoc te su dostupne samo za registrirane e-ONTO korisnike (potrebno je prijaviti se u sustav). 

eONTO webservis nalazi se na adresi: http://eontoploservice.azo.hr/eOntoService.svc  (a njegov wsdl na:  http://eontoploservice.azo.hr/eOntoService.svc?singleWsdl  )   

Napominjemo kako datum zakonske obveze korištenja sustava e-ONTO još nije definiran, a biti će određen od strane Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Informacija o datumu zakonske obveze korištenja sustava e-ONTO će biti objavljena na mrežnim stranicama Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, nadležnog ministarstva te posredstvom zakonskih glasila.

Sustav se nalazi u punoj funkcionalnosti na produkcijskom okruženju i moguće ga je koristiti u „edukativnom modu*“ rada.

Upute i sustav su dostupni su na: http://eonto.azo.hr

*„Edukativni mod“ ‒ podaci (eONTO, eONTO-P, e-PL,..) koji će biti uneseni u bazu do datuma uvođenja sustava kao zakonske obveze, služit će kao uhodavanje u rad sa sustavom i bit će izbrisani.

Izrađeni korisnički računi (korisničko ime, lozinka, poslovna uloga) će biti trajno pohranjeni u sustav i kao takvi se ne brišu iz sustava.

Preporuka svim obveznicima sustava e-ONTOa je da što je prije moguće izrade korisničke račune i potvrde poslovne uloge te upoznaju se sa sustavom kroz trenutni edukativni mod rada!

eONTO_radionica.jpg